I jeszcze jedna sprawa , do dziewczyn właściwie głównie

Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
Mam podobnie, ale to są raczej bóle napięciowe, a nie migrena.EMMA pisze:moja migrena ma związek z cyklem miesiączkowym przed, w czasie i po, czy któraś z Was ma podobnie? Dodam że z antykoncepcji hormonalnej zrezygnowałam już dawno, więc to nie ona jest przyczyną.
U mnie jest podobnie, brzuch jakby nie istniał, a głowa boli przeraźliwie i tylko w okolicy prawej skroni,nie mogę wtedy normalnie funkcjonować. Taki rodzaj i umiejscowienie bólu mam od roku. Nie miałam sprawdzanego poziomu hormonów. Poproszę o to badanie przy najbliższej wizycie, ciekawe czy neurolog może dać skierowanie.sofijka pisze:EMMA, ja też kiedyś miałam silne bóle głowy związane z cyklem miesiączkowym, ale nie migreny, był taki czas, że brzuch mnie nie bolał w ogóle a głowa bardzo, teraz mi się to odmieniło - na brzuch i kręgosłup plus stawy, a głowa nie boli. W każdym razie to może być powiązane. Piszesz, że zrezygnowałaś z antykoncepcji hormonalnej już dawno, ale ogólnie miałaś sprawdzany poziom hormonów?
Dzięki BrawurkaBrawurka pisze:Bóle głowy częste i powiązane z cyklem to zazwyczaj podwyższona prolaktyne. Radze zbadać podstawową i po MTC.
Divascan to lek, który bierze się jako conajmniej kilkumiesięczną kurację mającą na celu zapobieganie bólom, nie jest to przeciwbólowy środek doraźny. Nie rozumiem stwierdzenia "tylko raz mi nie pomógł". Tzn. jesteś na kuracji Divascanem i głowa Cię nie boli wcale, oprócz tego jednego razu? Nie czepiam się, tylko nie rozumiem tego co napisałaśMi neurolog w trakcie migren (tez miewam z aura) przepisala Divascan. Dla mnie lek jest bardzo dobry, tylko raz mi nie pomogl.