Bóle stawów
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- Darkness
- Debiutant ✽
- Choroba: CU
- województwo: podkarpackie
Re: Bóle stawów
Dzięki Noelia. Bardziej zastanawialo mnie, bo kiedyś tutaj wyczytałem, że ból stawów związany jest z choroba jelit w fazie aktywnej. U mnie to jest inaczej... Jelita juz od ponad pol roku sie uspokoiły a kolana sie odzywają.
-
- Debiutant ✽
- Choroba: CD
- województwo: dolnośląskie
- miasto: Wrocław
Ja każdorazowo odczuwam ból stawów przy przyjmowaniu dużych dawek sterydów, szczególnie jest to u mnie zauważalne przy sterydach podawanych dożylnie. Odczuwam bóle w stawach palców u rąk, kolan i w kostkach. Zawsze mnie to zastanawiało, bo Encorton, który przyjmowałem podaje się również w leczeniu zapalenia stawów.
- kaskaaa1502
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: CD
- województwo: podkarpackie
o ile na początku choroby stawy faktycznie odzywały się kiedy w jelitach było gorzej, tak teraz nie ma to znaczenia. Bóle i zapalenie stawów łapie bez względy na wszystko, bez względu na przyjmowane leki, bez względu na pogode. Czasami bolą koszmarnie
A jak się przewrócę, to się podniosę. A jak się nie podniosę to sobie poleżę i ...uj
-
- Początkujący ✽✽
- województwo: małopolskie
- miasto: kraków
Tak intensywnych bóli stawów nie miałam,ale po paru latach choroby kiedy CU było aktywne to stawy bolały, zmieniono mi asamax na sulfazalazyna i jest ok ale wszyscy wiemy ze przy NZJ każdy reaguje indywidualnie ,może konsultacja u reumatologa ?
- Brawurka
- Doświadczony ❃
- województwo: warmińsko-mazurskie
Też miewałam bóle, było to zwyrodnienie. Zaczęło się nasilać i bolały mnie palce u dłoni i i wszystko po spacerach dłuższych, nadgarstki. Zrobili mi z krwi antyhen HLA-B27 i wyszedł dodatni. Leżałam na Reumatologi, miałam badania i niestety zesztywniające zapalenie kręgosłupa i kostek mniejszy, w tym zanik kostek w palcach u dłoni. Pracując przy biurku myślałam, że umrę. Teraz pracuję zdalnie i w pozycji prawie leżącej i dopiero dobrze się czuję.
-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: nie ustalono
- województwo: opolskie
Mnie też dopadło
-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: nie ustalono
- województwo: łódzkie
Niestety ale z wiekiem wszystko nam siada. Ja podczas wizyty u swojej lekarki , zapytałam czy to normalne , że zawsze coś mnie boli? Dała skierowanie na badania i okazało się, że to RZS.
Ogólnie polecam zajrzeć sobie też na stronę:
https://zdrowa-ona.pl/
Jest to prawdziwa skarbnica na temat leczenia takich dolegliwości. Możńa tutaj poczytać o tym co można w tym przypadku robić i co pomoże.
Ogólnie polecam zajrzeć sobie też na stronę:
https://zdrowa-ona.pl/
Jest to prawdziwa skarbnica na temat leczenia takich dolegliwości. Możńa tutaj poczytać o tym co można w tym przypadku robić i co pomoże.