Zaburzenia w tolerancji laktozy

Pytania i odpowiedzi na temat diety

Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
andrzaj
Debiutant ✽
Posty: 6
Rejestracja: 16 cze 2022, 12:23
Choroba: nie ustalono
województwo: podlaskie

Zaburzenia w tolerancji laktozy

Post autor: andrzaj » 04 sie 2022, 07:52

Cześć dziewczyny, mam pytanie do osób z problemami trawiennymi. Mam nietolerancję glutenu, staram się być wege. Choruję na SIBO i zespół jelita drażliwego. Od niedawna mam restrykcyjna dietę (opracowana przez dietetyczkę), teraz jem głównie tofu, pieczywo bezglutenowe, jogurty sojowe, trochę ryby, prawie całkiem brak w niej produktów mlecznych. Mam problem z każdym wyjazdem, zwłaszcza za granicę. Choć i w polskim schronisku raczej nic poza jajkami nie zjem. Chciałabym móc jeździć ze zdrowym partnerem pod namiot, czasami do hoteli, ale moje problemy mnie blokują . Nie stać mnie na hotele, które oferowałyby jedzenie do wyboru do koloru. Powiedzcie jak sobie radzicie z wyjazdami? Co i jak wtedy jecie? Pewnie są wśród Was i dziewczyny z poważniejszymi problemami, jak celiakia. Będę wdzięczna za rady i podpowiedzi. Nie wiem, jak się za to zabrać.

Jagna333
Początkujący ✽✽
Posty: 88
Rejestracja: 15 lip 2021, 09:47
Choroba: nie ustalono
województwo: lubelskie

Re: Zaburzenia w tolerancji laktozy

Post autor: Jagna333 » 04 sie 2022, 08:57

Ja kiedyś będąc na diecie zabierałam ze sobą w podróż blender i rano robiłam pożywne koktajle z owoców, mlekiem roślinnym i płatkami owsianymi bg. Do dzisiaj jak gdzieś wyjeżdżam to często kupuję swój chleb, zabieram trochę produktów z kuchni które mogą się przydać.
Swoją drogą dopiero co wyleczyłam SIBO i rośliny strączkowe, soja to było słowo zakazane przy takich dolegliwościach jakie ma SIBO
https://www.kreatywna.pl/zdrowie/dieta- ... i-jogurty/
Jest teæ wiele gotowych produktów o czym poczytasz sobie na tej stronie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Diety”