Wrzodziejące zapalenie jelita grubego (Colitis ulcerosa) - najważniejsze informacje i aktualne wytyczne leczenia
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
romek
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: CU
- województwo: mazowieckie
- miasto: warszawa
Re: Wrzodziejące zapalenie jelita grubego (Colitis ulcerosa) - najważniejsze informacje i aktualne wytyczne leczenia
Tylko w jelicie grubym działa też Asamax. Ale nie pamiętam jakiego rozmiaru ma tabletki.
Jest też sulfasalazyna, która zasadniczo działa tylko na jelito grube. Ma spore tabletki, ale nie jakieś olbrzymy
Jest też sulfasalazyna, która zasadniczo działa tylko na jelito grube. Ma spore tabletki, ale nie jakieś olbrzymy
-
romek
- Aktywny ✽✽✽
- miasto: warszawa
Re: Wrzodziejące zapalenie jelita grubego (Colitis ulcerosa) - najważniejsze informacje i aktualne wytyczne leczenia
Salaza jest też w postaci czopków. Jeżeli zajęta jest tylko odbytnica, to czopki powinny wystarczyć
-
mari
- Początkujący ✽✽
- województwo: małopolskie
- miasto: kraków
mam WZJG obenie biorę granulat Pentasa 4g jest ok
-
Orchidea
- Debiutant ✽
- Choroba: nie ustalono
Biorę Zeposie od kwietnia. Jest ok
-
mari
- Początkujący ✽✽
Pentasa 4g u mnie zadziałała bardzo szybko, wcześniej była Sulfasalazyna , Asamax jedyna blokada to cena nawet przy refundacji jest dość drogo no ale za to skutecznie .
-
Robert2501
- Choroba: niesklasyfikowane NZJ w rodzinie
- województwo: lubuskie
Witam wszystkich ,
Czy bierze ktoś udział w badaniach klinicznych preparatem RO7790121
Czy bierze ktoś udział w badaniach klinicznych preparatem RO7790121
-
mari
- Początkujący ✽✽
ostatnio stosuję pentasa 4g super działa ,tez czytając posty miałam obawy ,ale są też na tym forum osoby które od dawna stosują pentasę i jedyną blokadą o której piszą jest cena,lek działa u nich całkiem dobrze przy CU .
-
ame.szostak
- województwo: śląskie
- miasto: Katowice
Dzień dobry!
Piszę pracę magisterską o życiu z wrzodziejącym zapaleniem jelita grubego (tak się składa, że sama też z nim żyję 💙).
Chcę lepiej zrozumieć, jak ta choroba wpływa na codzienność, emocje i potrzeby osób, które jej doświadczają – dlatego przygotowałam krótką anonimową ankietę.
👉 Jeśli masz WZJG albo ktoś bliski się z nim zmaga, będzie mi ogromnie miło, jeśli poświęcisz kilka minut na jej wypełnienie. Każda odpowiedź ma znaczenie i pomoże w tworzeniu lepszego wsparcia dla pacjentów.
Link do ankiety ⬇️ https://psychodpt.fra1.qualtrics.com/jf ... miyzYYoZCu góry bardzo dziękuję! 💛
Chcę lepiej zrozumieć, jak ta choroba wpływa na codzienność, emocje i potrzeby osób, które jej doświadczają – dlatego przygotowałam krótką anonimową ankietę.
👉 Jeśli masz WZJG albo ktoś bliski się z nim zmaga, będzie mi ogromnie miło, jeśli poświęcisz kilka minut na jej wypełnienie. Każda odpowiedź ma znaczenie i pomoże w tworzeniu lepszego wsparcia dla pacjentów.
Link do ankiety ⬇️ https://psychodpt.fra1.qualtrics.com/jf ... miyzYYoZCu góry bardzo dziękuję! 💛
-
coursefpx
- Choroba: niesklasyfikowane NZJ
- województwo: łódzkie
- miasto: adad
- Kontakt:
Developing effective healthcare strategies requires analyzing community needs and patient outcomes. NURS FPX 4010 Assessment 2 focuses on applying evidence-based practices to address real-world health concerns. Learners evaluate resources, propose interventions, and strengthen clinical reasoning. This assessment builds confidence in critical thinking, teamwork, and applying research for improved nursing practice.
for more info: https://coursefpx.com/nurs-fpx-4010-assessment-2/
for more info: https://coursefpx.com/nurs-fpx-4010-assessment-2/
-
evolova
- Debiutant ✽
- Choroba: nie ustalono
- województwo: warmińsko-mazurskie
- miasto: Olsztyn
Sexual wellness isn’t just about physical pleasure — it’s about mental and emotional balance too. The right male sex doll can help men reduce performance anxiety, improve self-understanding, and experience deeper relaxation. Here are a few ways sex dolls contribute to overall wellness