wedzone udka kurczaka

Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
karolek
Początkujący ✽✽
Posty: 84
Rejestracja: 10 lut 2014, 19:49
Choroba: CU
województwo: śląskie
Lokalizacja: katowice

wedzone udka kurczaka

Post autor: karolek » 21 wrz 2014, 09:50

witam,
wczoraj odpalilem wedzarnie i wedzilem udka z kurczaka.
byly tak smaczne ze zjadlem dwa cieple i po 4 godzinach pogonilo mnie do kibelka.
zastanawiam sie czy to od peklowania (sol peklowa) czy od samego wedzenia.
czy tez macie takie sensacje po wedzonym?

Awatar użytkownika
Konraaad
Aktywny ✽✽✽
Posty: 579
Rejestracja: 24 wrz 2014, 00:23
Choroba: CU
województwo: podkarpackie
Lokalizacja: Rzeszów
Kontakt:

Re: wedzone udka kurczaka

Post autor: Konraaad » 24 wrz 2014, 18:27

Ja jeszcze nie próbowałem wędzonego kurczaka, ale na pewno spróbuję i napiszę jak było po zjedzeniu :)

Mam też pytanko w podobnym temacie, ale trochę z innej beczki...
Jak jecie kurczaka (np. udko) to ze skórą, czy raczej bez ??
Ogólnopolska Akcja Podnoszenia Wiary w Jednostkę :spoko:

karolek
Początkujący ✽✽
Posty: 84
Rejestracja: 10 lut 2014, 19:49
Choroba: CU
województwo: śląskie
Lokalizacja: katowice

Re: wedzone udka kurczaka

Post autor: karolek » 24 wrz 2014, 19:48

do tej pory jadlem bez i bylo ok

Awatar użytkownika
Miska Ryżu
Doświadczony ❃
Posty: 1475
Rejestracja: 03 lip 2008, 10:38
Choroba: CD
województwo: śląskie
Lokalizacja: Śląsk
Kontakt:

Re: wedzone udka kurczaka

Post autor: Miska Ryżu » 24 wrz 2014, 21:49

Nie mam sensacji po wędzonym, ale za to już po tłustym tak.

Skórkę z kurczaka wywalam, chyba że jest przypieczona i chrupiąca np z grilla lub z piekarnika to zjem ze smakiem i nic mi się nie dzieje.
Smutno Ci? A może budyń? :)

Awatar użytkownika
makika83
Początkujący ✽✽
Posty: 309
Rejestracja: 26 sie 2008, 15:35
Choroba: CU
województwo: kujawsko-pomorskie
Lokalizacja: Świecie
Kontakt:

Re: wedzone udka kurczaka

Post autor: makika83 » 25 wrz 2014, 08:42

Mi też wędzone nie szkodzi, a skórkę upieczoną czy zgriilowaną jem i jest ok.

Tłuste - i to dotyczy nie tylko kurczaka, ale ogólnie wszystkiego - nie służy mi wcale, ale w druga stronę tez nie można przesadzać - ja się nabawiłam w ten sposób lekkiego zaostrzenia - w sezonie grillowym po zjedzeniu kurczaka czy karkówki przez parę dni żyłam niemal wyłącznie na ryżu i sałacie i pojawiły się zaparcia i krew + śluz - bo nie było (na chłopski rozum) czym skleić stolca :)
dla każdego życie ma co innego

Asamax 3x 1000mg

Awatar użytkownika
obyty.z.cu
Doradca CU
Posty: 7790
Rejestracja: 28 lis 2008, 13:48
Choroba: CU
województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: wielkopolska- Leszno

Re: wedzone udka kurczaka

Post autor: obyty.z.cu » 25 wrz 2014, 09:32

makika83 pisze:Tłuste - i to dotyczy nie tylko kurczaka, ale ogólnie wszystkiego - nie służy mi wcale, ale w druga stronę tez nie można przesadzać
Skórka kurczaka,to takie coś,w którym zbiera się całe zło,czyli i tłuszcz i "zło" z paszy,a i jeśli producent aplikował antybiotyki to....dlatego ja skórki odrzucam.Mięso zaś jak najbardziej potrzebne,bo białka dużo i to łatwo przyswajalnego,czyli ok.
Z tym tłuszczem to też różnie,ja używam masła,bo to naturalne,z witaminami,a margaryna to "chemia" i wolę nie.Margaryna twarda odpada,miękka już lepiej,na Kasi piekę.
Jest też problem przyswajania witamin,bez tłuszczu się nie da.
„Przytulanie jest zdrowe. Wspomaga system immunologiczny, utrzymuje człowieka w dobrym zdrowiu, leczy depresje, redukuje stres, przywołuje sen, odmładza, orzeźwia, nie ma przykrych skutków ubocznych, jest więc po prostu cudownym lekiem ..."Każda droga zaczyna się od pierwszego kroku" . https://senmaluszka.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mięsa i Ryby”