witam,
wczoraj odpalilem wedzarnie i wedzilem udka z kurczaka.
byly tak smaczne ze zjadlem dwa cieple i po 4 godzinach pogonilo mnie do kibelka.
zastanawiam sie czy to od peklowania (sol peklowa) czy od samego wedzenia.
czy tez macie takie sensacje po wedzonym?
wedzone udka kurczaka
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- Konraaad
- Aktywny ✽✽✽
- Posty: 579
- Rejestracja: 24 wrz 2014, 00:23
- Choroba: CU
- województwo: podkarpackie
- Lokalizacja: Rzeszów
- Kontakt:
Re: wedzone udka kurczaka
Ja jeszcze nie próbowałem wędzonego kurczaka, ale na pewno spróbuję i napiszę jak było po zjedzeniu
Mam też pytanko w podobnym temacie, ale trochę z innej beczki...
Jak jecie kurczaka (np. udko) to ze skórą, czy raczej bez
Mam też pytanko w podobnym temacie, ale trochę z innej beczki...
Jak jecie kurczaka (np. udko) to ze skórą, czy raczej bez
Ogólnopolska Akcja Podnoszenia Wiary w Jednostkę
-
- Początkujący ✽✽
- Posty: 84
- Rejestracja: 10 lut 2014, 19:49
- Choroba: CU
- województwo: śląskie
- Lokalizacja: katowice
Re: wedzone udka kurczaka
do tej pory jadlem bez i bylo ok
- Miska Ryżu
- Doświadczony ❃
- Posty: 1475
- Rejestracja: 03 lip 2008, 10:38
- Choroba: CD
- województwo: śląskie
- Lokalizacja: Śląsk
- Kontakt:
Re: wedzone udka kurczaka
Nie mam sensacji po wędzonym, ale za to już po tłustym tak.
Skórkę z kurczaka wywalam, chyba że jest przypieczona i chrupiąca np z grilla lub z piekarnika to zjem ze smakiem i nic mi się nie dzieje.
Skórkę z kurczaka wywalam, chyba że jest przypieczona i chrupiąca np z grilla lub z piekarnika to zjem ze smakiem i nic mi się nie dzieje.
Smutno Ci? A może budyń?
- makika83
- Początkujący ✽✽
- Posty: 309
- Rejestracja: 26 sie 2008, 15:35
- Choroba: CU
- województwo: kujawsko-pomorskie
- Lokalizacja: Świecie
- Kontakt:
Re: wedzone udka kurczaka
Mi też wędzone nie szkodzi, a skórkę upieczoną czy zgriilowaną jem i jest ok.
Tłuste - i to dotyczy nie tylko kurczaka, ale ogólnie wszystkiego - nie służy mi wcale, ale w druga stronę tez nie można przesadzać - ja się nabawiłam w ten sposób lekkiego zaostrzenia - w sezonie grillowym po zjedzeniu kurczaka czy karkówki przez parę dni żyłam niemal wyłącznie na ryżu i sałacie i pojawiły się zaparcia i krew + śluz - bo nie było (na chłopski rozum) czym skleić stolca
Tłuste - i to dotyczy nie tylko kurczaka, ale ogólnie wszystkiego - nie służy mi wcale, ale w druga stronę tez nie można przesadzać - ja się nabawiłam w ten sposób lekkiego zaostrzenia - w sezonie grillowym po zjedzeniu kurczaka czy karkówki przez parę dni żyłam niemal wyłącznie na ryżu i sałacie i pojawiły się zaparcia i krew + śluz - bo nie było (na chłopski rozum) czym skleić stolca
dla każdego życie ma co innego
Asamax 3x 1000mg
Asamax 3x 1000mg
- obyty.z.cu
- Doradca CU
- Posty: 7790
- Rejestracja: 28 lis 2008, 13:48
- Choroba: CU
- województwo: wielkopolskie
- Lokalizacja: wielkopolska- Leszno
Re: wedzone udka kurczaka
Skórka kurczaka,to takie coś,w którym zbiera się całe zło,czyli i tłuszcz i "zło" z paszy,a i jeśli producent aplikował antybiotyki to....dlatego ja skórki odrzucam.Mięso zaś jak najbardziej potrzebne,bo białka dużo i to łatwo przyswajalnego,czyli ok.makika83 pisze:Tłuste - i to dotyczy nie tylko kurczaka, ale ogólnie wszystkiego - nie służy mi wcale, ale w druga stronę tez nie można przesadzać
Z tym tłuszczem to też różnie,ja używam masła,bo to naturalne,z witaminami,a margaryna to "chemia" i wolę nie.Margaryna twarda odpada,miękka już lepiej,na Kasi piekę.
Jest też problem przyswajania witamin,bez tłuszczu się nie da.
„Przytulanie jest zdrowe. Wspomaga system immunologiczny, utrzymuje człowieka w dobrym zdrowiu, leczy depresje, redukuje stres, przywołuje sen, odmładza, orzeźwia, nie ma przykrych skutków ubocznych, jest więc po prostu cudownym lekiem ..."Każda droga zaczyna się od pierwszego kroku" . https://senmaluszka.pl