no ale od tego dyskusja się właśnie zaczęła i oburzenie, że ta wanilina to z kału. Ludziom w większości nie przeszkadzają różne składniki, dopóki właśnie nie dowiedzą się jak one powstają. To samo z koszenilą, zapewne wielu to odstrasza przy kupnie niby owocowych jogurtów, które są tak naprawdę w większości cukrem. Lepiej kupić naturalny, świeże owoce i zrobić sobie samemu, mając pewność co jest w środku. A produkty typu light zamiennie mają słodziki, które są jeszcze gorsze niż cukier.Pandzia pisze:no to już dyskusja na inny temat
Program Katarzyny Bosackiej bardzo polecam również. Jest w dwóch wersjach: Wiem co jem, Wiem co jem i wiem co kupuję
Taki ciekawy cytat:
Z tego odcinka: http://player.pl/programy-online/wiem-c ... 18605.htmlStatystyczny Polak zjada rocznie przeszło 2 kg chemicznych dodatków do żywności!