Miód wrzosowy

Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
karolek
Początkujący ✽✽
Posty: 84
Rejestracja: 10 lut 2014, 19:49
Choroba: CU
województwo: śląskie
Lokalizacja: katowice

Miód wrzosowy

Post autor: karolek » 03 paź 2014, 21:13

Witam,
czy ktoś z Was miał problemy jedząc miód wrzosowy bądź inny (bez manuka).
Tak się składa że od miesiąca jestem przeziębiony i chce troszkę poleczyć się miodem.
dodam że z moimi jelitami jest w miare dobrze i biorę asamax 3x2

Awatar użytkownika
obyty.z.cu
Doradca CU
Posty: 7790
Rejestracja: 28 lis 2008, 13:48
Choroba: CU
województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: wielkopolska- Leszno

Re: Miód wrzosowy

Post autor: obyty.z.cu » 03 paź 2014, 21:27

karolek pisze:czy ktoś z Was miał problemy jedząc miód wrzosowy bądź inny
miód to super produkt,jem go prawie codziennie od lat,ale warunek,dobry miód,nie taki z marketu.
Dobrze znać pochodzenie miodu i pszczelarza,a przynajmniej go polecających.
No i dobry miód ma swoje warunki przechowywania,np. miód powyżej 4 miesięcy zaczyna się krystalizować,jeśli znajdziesz taki to ok.,jeśli z datą rozlania sprzed 6 miesięcy i ciągle płynny,to najczęściej "chrzczony".
A o dobroczynnych zaletach miodu można by wiele...
„Przytulanie jest zdrowe. Wspomaga system immunologiczny, utrzymuje człowieka w dobrym zdrowiu, leczy depresje, redukuje stres, przywołuje sen, odmładza, orzeźwia, nie ma przykrych skutków ubocznych, jest więc po prostu cudownym lekiem ..."Każda droga zaczyna się od pierwszego kroku" . https://senmaluszka.pl

Anielska
Debiutant ✽
Posty: 5
Rejestracja: 04 paź 2014, 21:16
Choroba: niesklasyfikowane NZJ u dziecka
województwo: podkarpackie
Lokalizacja: Osiek

Re: Miód wrzosowy

Post autor: Anielska » 04 paź 2014, 21:27

miód jest ok podobno, tak słyszałam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pieczywo i Wyroby Cukiernicze”