chleb bezglutenowy

Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
OlgaAK
Debiutant ✽
Posty: 39
Rejestracja: 17 lip 2015, 10:36
Choroba: CU u rodzica
województwo: mazowieckie
Lokalizacja: Ożarów Mazowiecki

chleb bezglutenowy

Post autor: OlgaAK » 14 sie 2015, 11:54

Szukam przepisu na chlebek/bulki bezglutenowe w czasie zaostrzenia. Czy chleb z poniższych składników będzie bezpieczny?
200 g mąki kukurydzianej
100 g skrobi kukurydzianej
100 g mąki ryżowej
50 g mąki ziemniaczanej
1 opakowanie drożdży fix (7g)
1 łyżka mielonego siemię lnianego
2 łyżki cukru
1 łyżeczka soli
550 ml ciepłej wody

Moja córka jest na w początkowej fazie choroby. Aktualnie ma silne zaostrzenie. Czy drożdże są bezpieczne? A cukier? Mąka gryczana? Do tej pory nie dostawała, ale przez dietę bezglutenowa muszę sama zacząć cos piec, a nie mogę znaleźć rozsądnego przepisu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dieta Bezglutenowa”