Jak leczyc łuszczyce skóry głowy domowymi sposobami?
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
azaleas
- Początkujący ✽✽
- Choroba: nie ustalono
- województwo: lubelskie
Jak leczyc łuszczyce skóry głowy domowymi sposobami?
Czy ktoś z Was próbował naturalnych metod na łuszczycę skóry głowy? Mam już dość chemii, sterydów i maści z apteki. Chciałabym spróbować czegoś łagodniejszego. Dajcie znać, co Wam pomogło – nawet jeśli to jakieś babcine sposoby 
-
Rozmeline
- Początkujący ✽✽
- województwo: łódzkie
Re: Jak leczyc łuszczyce skóry głowy domowymi sposobami?
Ja przed każdym myciem głowy gotuję sobie glucik z siemienia lnianego i nakładam na głowę i włosy przynajmniej na 1 godzinę (im dłużej tym lepiej). Łuszczyca się uspokaja, nie łuszczy się i nie swędzi. Zobaczymy jak będzie dalej, ale na razie jest ogromna poprawa. Możecie sobie poczytać o właściwościach siemienia na włosy i skórę głowy. Polecam – bez tej ch...rnej chemii.
-
Emilder
- Początkujący ✽✽
- województwo: opolskie
Ja też zaczynałam od domowych metod – robiłam papki z drożdży, oleju rycynowego i cytryny. Trochę działało, ale niestety na krótko. Dopiero jak połączyłam to z dermokosmetykami, zobaczyłam prawdziwe efekty. U mnie najlepiej sprawdził się zestaw Psorisel – szampon, emulsja i płyn. Działał delikatnie, ale skutecznie. Można go dostać tu:
https://www.apteka-melissa.pl/produkt/v ... 76726.html
https://www.apteka-melissa.pl/produkt/v ... 76726.html
-
dalimia
- Debiutant ✽
- województwo: mazowieckie
Ja byłam ostatnio w konopnej farmacji w Poznaniu i kupiłam tam szampon Saborea Cannaderm, pani poleciła też płukać głowę naparem z liści laurowych po umyciu. Ale mimo wszystko największy efekt dał mi Psorisel – szczególnie emulsja na noc. Dla mnie działa lepiej niż wszystko inne, a próbowałam naprawdę wielu rzeczy, również domowych maseczek z oleju konopnego i cytryny.
-
danka93
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU
- województwo: zachodniopomorskie
Od kilku dni dokucza mi uciążliwy katar i zatoki, dlatego zastanawiam się, jak sobie z tym poradzić. Czy ktoś może podpowiedzieć, jak pozbyć się kataru zatokowego? Chciałabym znaleźć skuteczny sposób, który naprawdę działa i przynosi ulgę. Może ktoś z Was ma sprawdzone metody albo produkty, które warto wypróbować? Każda wskazówka będzie bardzo cenna.