Garnek do gotowania na parze
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Początkujący ✽✽
- Posty: 164
- Rejestracja: 31 sty 2007, 07:59
- Choroba: CU
- województwo: dolnośląskie
- Lokalizacja: legnica
- Kontakt:
Re: Garnek do gotowania na parze
tez mam parowar tefala mozna zrobic tez omlet ciasto normalnie jak na omlet wlewamy do tej miski co jej dodatkowana ryz i juz:)robilam tez placki ziemniaczane ale nieprzypieczone nie sa tak dobre nim ze z sosem do tego;)
Milkusia11
- Blue
- Początkujący ✽✽
- Posty: 188
- Rejestracja: 14 gru 2005, 09:28
- Choroba: CU u partnera
- województwo: wielkopolskie
- Lokalizacja: Już nie Poznań
Re: Garnek do gotowania na parze
No niestety zwykły gar na gaz tej miski nie posiadamilkusia11 pisze:tej miski co jej dodatkowana ryz
Pozdrawiam
*** myśl pozytywnie *** myśl pozytywnie ***
*** myśl pozytywnie *** myśl pozytywnie ***
- Blue
- Początkujący ✽✽
- Posty: 188
- Rejestracja: 14 gru 2005, 09:28
- Choroba: CU u partnera
- województwo: wielkopolskie
- Lokalizacja: Już nie Poznań
Re: Garnek do gotowania na parze
Patryśka jak tam przepis
Pozdrawiam
*** myśl pozytywnie *** myśl pozytywnie ***
*** myśl pozytywnie *** myśl pozytywnie ***
- niunia
- Początkujący ✽✽
- Posty: 366
- Rejestracja: 27 cze 2006, 21:12
- Choroba: CU
- województwo: wielkopolskie
- Lokalizacja: Gostyń (Poznan)
- Kontakt:
Re: Garnek do gotowania na parze
ja niestety nie posiadam takiego garnka a mam zamiar zacząć jeść tylko gotowane na parze dania czy ma może ktoś jakiś pomysł jak to zrobić bez takiego garnka?
Kluski na parze to sobie zrobię bo mam garnek i do niego odpowiedniej wielkości "garnek z dziurkami" (cedzak czy jakoś tak) ale nie wiem czy można to jakoś inaczej wykorzystać!!
Od razu zaznaczam, że dopiero od 3 miesięcy sama gotuję więc jestem w tych sprawach zupełnie zielona, a nie będę codziennie do mamy dzwonić nie?
Kluski na parze to sobie zrobię bo mam garnek i do niego odpowiedniej wielkości "garnek z dziurkami" (cedzak czy jakoś tak) ale nie wiem czy można to jakoś inaczej wykorzystać!!
Od razu zaznaczam, że dopiero od 3 miesięcy sama gotuję więc jestem w tych sprawach zupełnie zielona, a nie będę codziennie do mamy dzwonić nie?
Re: Garnek do gotowania na parze
ja od jakiegos czasu posiadam taki ze jest jeden i sie wklada 2 ktory zamiast dolu ma dziurki i szczerze mowiac duzej roznicy jesli w ogole jaka jest miedzy gotowaniem w wodzie a na parze to nie widze..
- funia
- Aktywny ✽✽✽
- Posty: 521
- Rejestracja: 25 sty 2006, 11:30
- Choroba: CD
- województwo: wielkopolskie
- Lokalizacja: Poznań
- Kontakt:
Re: Garnek do gotowania na parze
taki cedzak to sie nadaje do robienia ryby na parze
zobacz przepisy powyzej
mi sie wydaje, ze o tyle lepiej na parze a nie w wodzie, ze mniej substancji wartosciowych ucieka do tej wody
i np ryby sie tak nei rozwalaja jak w wodzie
zobacz przepisy powyzej
mi sie wydaje, ze o tyle lepiej na parze a nie w wodzie, ze mniej substancji wartosciowych ucieka do tej wody
i np ryby sie tak nei rozwalaja jak w wodzie
- niunia
- Początkujący ✽✽
- Posty: 366
- Rejestracja: 27 cze 2006, 21:12
- Choroba: CU
- województwo: wielkopolskie
- Lokalizacja: Gostyń (Poznan)
- Kontakt:
Re: Garnek do gotowania na parze
no dobrz wiedzieć tylko, że ja nie lubię ryb, pod żadną postacią a szkoda
Re: Garnek do gotowania na parze
ja tam wszystko musze gotowac sam.. najlepiej i najlatwiej to dac malo wody, jakies jarzyny z mrozonki, pogotowac z 5 min, dodac rybe i gotowac z 10 min i sprawdzac potem az bedzie miekka i do jedzenia, nie rozwala sie jak sie sprawdza i wyjmie zanim sie zacznie rozpadac az..
- niunia
- Początkujący ✽✽
- Posty: 366
- Rejestracja: 27 cze 2006, 21:12
- Choroba: CU
- województwo: wielkopolskie
- Lokalizacja: Gostyń (Poznan)
- Kontakt:
Re: Garnek do gotowania na parze
no tylko że ja chyba na sam zapach ryb jestem uczulona, przynajmniej jak byłam mała i mama na wigilię robiła rybę i ja od samego zapachu wymiotywałam ale może na jakąś gotowaną rybkę inaczej zareaguję, tylko że nie mam żadnych przepisów i nie wiem jakie rybki są dobre ale takie bez ości!! Może macie jakiś fajny przepis??
I tak mało potraw jem a witaminy by mi się przydały a wiem że w rybach jest ich duuużo
I tak mało potraw jem a witaminy by mi się przydały a wiem że w rybach jest ich duuużo
- niunia
- Początkujący ✽✽
- Posty: 366
- Rejestracja: 27 cze 2006, 21:12
- Choroba: CU
- województwo: wielkopolskie
- Lokalizacja: Gostyń (Poznan)
- Kontakt:
Re: Garnek do gotowania na parze
W takim razie chyba spróbuję pangę, ale poczekam aż będzie na nie promocja w tesco bo dość często jest (hhihi wiem bo pracowałam w tym supermarkecie). hmmm... a może mamę poproszę żeby mi przygotowała coś takiego jak wrócę do domku
Dzięki za informacje!!
Dzięki za informacje!!
- PSC
- Debiutant ✽
- Posty: 5
- Rejestracja: 01 lut 2008, 11:37
- Choroba: CU
- województwo: mazowieckie
- Lokalizacja: Warszawa
Re: Garnek do gotowania na parze
Przepis na roladki z indyka z serem feta i szpinakiem:
Składniki: pierś indyka, ser feta, szpinak mrożony
Pierś indyka pokroić w pasy, natrzeć przyprawami i najlepiej odstawić na parę godzin do lodówki żeby się dobrze przyprawiły. Ser feta pokroić w kostki i wymieszać ze szpinakiem, - nie trzeba solić bo feta jest wystarczająco słony. Następnie każdy kawałek indyka posmarować masą szpinaczaną, zawinąć, spiąć wykałaczką i ok 25 minut gotować na parze.
Jak na moje możliwości kulinarne przepis jest dość pracochłonny ale na specjalne okazje w sam raz!
Składniki: pierś indyka, ser feta, szpinak mrożony
Pierś indyka pokroić w pasy, natrzeć przyprawami i najlepiej odstawić na parę godzin do lodówki żeby się dobrze przyprawiły. Ser feta pokroić w kostki i wymieszać ze szpinakiem, - nie trzeba solić bo feta jest wystarczająco słony. Następnie każdy kawałek indyka posmarować masą szpinaczaną, zawinąć, spiąć wykałaczką i ok 25 minut gotować na parze.
Jak na moje możliwości kulinarne przepis jest dość pracochłonny ale na specjalne okazje w sam raz!
- lady-d
- Debiutant ✽
- Posty: 35
- Rejestracja: 17 maja 2008, 19:12
- Choroba: w trakcie diagnozy
- województwo: łódzkie
- Lokalizacja: Łódź
- Kontakt:
Re: Garnek do gotowania na parze
Ja na parze gotuję najczęściej pierś kurczaka w sosie sojowym, marchew oraz ziemniaki...i niczego nie solę. Wszystko posypuję czosnkiem w kostce..ziemniaczki pycha Często też zamaist kurczaka wybieram rybę, a ostatnio zorbiłam fasolkę szparagową i też było pysznie
"...Yeah you bleed just to know your alive..."
--------------------------------------------------
planowana kolonoskopia 16 września 2008 szpital MSWiA Olsztyn
--------------------------------------------------
planowana kolonoskopia 16 września 2008 szpital MSWiA Olsztyn
-
- Początkujący ✽✽
- Posty: 77
- Rejestracja: 08 paź 2008, 14:14
- Choroba: CD
- województwo: świętokrzyskie
- Lokalizacja: Kielce
Re: Garnek do gotowania na parze
Pomidor umyj, sparz, zdejmij skórkę i pokrój w plasterki. Jajo wybij do kubeczka, dodaj mleko, posól. Patelnię umieść na rondlu z wrząca wodą, włóż odrobinę masła. Gdy tłuszcz się roztopi, włóż pomidory, nakryj i duś kilka minut. Kiedy pomidory będą miękkie, wlej jajo, mieszaj. Posyp koperkiem.
"Nie od razu zdarza się raj
Nie od jutra świat jak ze snu,
By po zimie zawitał maj
Trzeba chcieć go znów i znów..."
tekst: Artur Gadowski "Nie od razu raj"
Nie od jutra świat jak ze snu,
By po zimie zawitał maj
Trzeba chcieć go znów i znów..."
tekst: Artur Gadowski "Nie od razu raj"