Witam,
Ze względu na czasochłonną pracę kupiłem pojemniki próżniowe. Przygotowuje jedzenie w domu, pakuje do pojemników i przez następne 2-3 dni odgrzewam w mikrofali w pracy. Praktykuje ktoś coś w tym stylu? Macie jakieś przepisy na potrawy nadające się do pakowania i odgrzewania?
Jedzenie w pojemniku próżniowym
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- Konraaad
- Aktywny ✽✽✽
- Posty: 579
- Rejestracja: 24 wrz 2014, 00:23
- Choroba: CU
- województwo: podkarpackie
- Lokalizacja: Rzeszów
- Kontakt:
Re: Jedzenie w pojemniku próżniowym
Polecam pulpeciki w sosie pomidorowym, pieczarkowym lub jakimkolwiek innym jaki lubisz
Po ugotowaniu, jeszcze gorące pulpeciki wkłada się do słoików i natychmiast zakręca się pokrywkę. Pod wpływem temperatury słoik sam się zamyka (nie trzeba pasteryzować). Tak 'zapakowane' pulpeciki można przechowywać w lodówce nawet kilka tygodni
Nie wiem jak zachowywałyby się w pojemnikach próżniowych, ale w słoikach jest im bardzo dobrze
Podgrzewane w mikrofali smakują bardzo dobrze, jednak ja preferuję odgrzewanie w rondelku
Życzę smacznego
Po ugotowaniu, jeszcze gorące pulpeciki wkłada się do słoików i natychmiast zakręca się pokrywkę. Pod wpływem temperatury słoik sam się zamyka (nie trzeba pasteryzować). Tak 'zapakowane' pulpeciki można przechowywać w lodówce nawet kilka tygodni
Nie wiem jak zachowywałyby się w pojemnikach próżniowych, ale w słoikach jest im bardzo dobrze
Podgrzewane w mikrofali smakują bardzo dobrze, jednak ja preferuję odgrzewanie w rondelku
Życzę smacznego
Ogólnopolska Akcja Podnoszenia Wiary w Jednostkę
Re: Jedzenie w pojemniku próżniowym
ja polecam kaszę jaglaną na miliard sposobów- słodko, słono, pikantnie, z warzywami, mięskiem, owocami, ziołami -jak kto woli. pyszunia.
- Slip
- Początkujący ✽✽
- Posty: 96
- Rejestracja: 01 sie 2011, 22:34
- Choroba: CU
- województwo: pomorskie
- Lokalizacja: Gdańsk
- Kontakt:
Re: Jedzenie w pojemniku próżniowym
Klopsy robiłem, w sumie tylko na parze, więc może pomyśle nad sosem.
Co do kaszy to muszę się do niej trochę mobilizować. Wiem, że jest zdrowa, ale w smaku daleko jej do chociażby ryżu.
Co do kaszy to muszę się do niej trochę mobilizować. Wiem, że jest zdrowa, ale w smaku daleko jej do chociażby ryżu.
Re: Jedzenie w pojemniku próżniowym
Slip,
jeśli ją podprazysz i przepłuczesz przed gotowaniem to powinna być super. oczywiście plus jakieś przyprawy
tu masz krótką instrukcję jak ją dobrze ugotować:
http://smakoterapia.blogspot.com/p/z-kasza-jaglana.html
i z całego serca polecam bloga tej pani, robi najpyszniejsze cuda
jeśli ją podprazysz i przepłuczesz przed gotowaniem to powinna być super. oczywiście plus jakieś przyprawy
tu masz krótką instrukcję jak ją dobrze ugotować:
http://smakoterapia.blogspot.com/p/z-kasza-jaglana.html
i z całego serca polecam bloga tej pani, robi najpyszniejsze cuda
- Konraaad
- Aktywny ✽✽✽
- Posty: 579
- Rejestracja: 24 wrz 2014, 00:23
- Choroba: CU
- województwo: podkarpackie
- Lokalizacja: Rzeszów
- Kontakt:
Re: Jedzenie w pojemniku próżniowym
Gdy pierwszy raz w życiu ugotowałem kaszę jaglaną to wyszła mi naprawdę beznadziejna Z wielkim trudem, ale udało mi się ją zjeść
Oczywiście nie przekreśliłem jej... Naczytałem się, że jest zdrowa itp. więc zacząłem eksperymentować
Dziś, gdy wiem, jak ją przygotowywać, jest 100 razy lepsza niż tego pierwszego dnia...
Oczywiście nigdy nie zastąpi ryżu, ale jak najbardziej ją polecam
Oczywiście nie przekreśliłem jej... Naczytałem się, że jest zdrowa itp. więc zacząłem eksperymentować
Dziś, gdy wiem, jak ją przygotowywać, jest 100 razy lepsza niż tego pierwszego dnia...
Oczywiście nigdy nie zastąpi ryżu, ale jak najbardziej ją polecam
Ogólnopolska Akcja Podnoszenia Wiary w Jednostkę
-
- Znawca ❃❃
- Posty: 2119
- Rejestracja: 24 lip 2011, 14:08
- Choroba: CD
- województwo: małopolskie
- Lokalizacja: K-w
Re: Jedzenie w pojemniku próżniowym
Kaszę jaglana uwielbiam
Zakochałam się od pierwszej łyżeczki wolę na słono niż na słodko
Zakochałam się od pierwszej łyżeczki wolę na słono niż na słodko
-
- Debiutant ✽
- Posty: 38
- Rejestracja: 12 paź 2014, 18:14
- Choroba: CU
- województwo: -- poza Polską --
- Lokalizacja: montevideo
Re: Jedzenie w pojemniku próżniowym
kasze wszelakie, lecza zagęszczane - same albo na kasze polane. Ryży też jest wiele rodzajów - nie mówię o kolorach, ale o rodzajach białych odmian.
Kasza zalana wazówką zupy...
Kasza zalana wazówką zupy...
aby do przodu... byle nie w WC