Co dziś na obiad v.2.
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- cebann
- Początkujący ✽✽
- Posty: 129
- Rejestracja: 02 sty 2015, 05:02
- Choroba: CU
- województwo: podlaskie
- Lokalizacja: Jasionówka
Re: Co dziś na obiad v.2.
A tak oto wyglądał mój kurczak z ryżem i sosem jogutrowo-ketchupowym heh
[img]http://speedy.sh/rd4Qx/20150114-143908.jpg[/img]
[img]http://speedy.sh/rd4Qx/20150114-143908.jpg[/img]
Chory czy nie walczyć trzeba zawsze ! Kiedyś jeszcze wstanę na nogi i pokaże że się da !
-
- Znawca ❃❃
- Posty: 2119
- Rejestracja: 24 lip 2011, 14:08
- Choroba: CD
- województwo: małopolskie
- Lokalizacja: K-w
Re: Co dziś na obiad v.2.
http://zapodaj.net/87bb744a7ce23.jpg.html
u mnie dziś obiad wyglądał tak
kaszka ryżowa na wodzie. dobrze, że malinowa
brzuch szleje.
u mnie dziś obiad wyglądał tak
kaszka ryżowa na wodzie. dobrze, że malinowa
brzuch szleje.
- cebann
- Początkujący ✽✽
- Posty: 129
- Rejestracja: 02 sty 2015, 05:02
- Choroba: CU
- województwo: podlaskie
- Lokalizacja: Jasionówka
Re: Co dziś na obiad v.2.
Ja osobiście kaszki jem codziennie przynajmniej 2 razy ..
Chory czy nie walczyć trzeba zawsze ! Kiedyś jeszcze wstanę na nogi i pokaże że się da !
- kaskaaa1502
- Aktywny ✽✽✽
- Posty: 622
- Rejestracja: 13 maja 2014, 19:50
- Choroba: CD
- województwo: podkarpackie
- Lokalizacja: Stalowa Wola
Re: Co dziś na obiad v.2.
u mnie dziś na obiad był wczorajszy sosik wczoraj z ziemniaczkami, a dzis z ryżem jutro brat obiad gotuje i pewnie będzie "ognisty". Czyli jutro bede głodna
A jak się przewrócę, to się podniosę. A jak się nie podniosę to sobie poleżę i ...uj
Re: Co dziś na obiad v.2.
znalazłam coś idealnego dla tych w remisji i tych do niej dążących:
http://zdrowienatalerzu.pl/index.php/zi ... marchewka/
http://zdrowienatalerzu.pl/index.php/zi ... marchewka/
Przygotowane w ten sposób ziemniaczki smakują bardzo dobrze nie tylko zaraz po przyrządzeniu ale również na drugi dzień, przyrumienione w piekarniku.
- patkaas
- Koordynator
- Posty: 1466
- Rejestracja: 10 lis 2014, 17:31
- Choroba: CU
- województwo: podkarpackie
- Lokalizacja: Rzeszów/Kraków
- Kontakt:
Re: Co dziś na obiad v.2.
Fajna propozycja, wypróbuję. Po zdjęciu myślałam, że ryż tam też jest Osobiście dołożę sobie do tego tradycyjnie dobrego chickenaAnonymous_13ece955 pisze:znalazłam coś idealnego dla tych w remisji i tych do niej dążących:
http://zdrowienatalerzu.p...ki-z-marchewka/
Ogólnopolska Akcja Podnoszenia Wiary w Jednostkę
Oddział Podkarpacki zaprasza na grupę wsparcia Brygada-J w każdy ostatni wtorek miesiąca w Klinicznym Szpitalu Wojewódzkim nr 2 w Rzeszowie
Oddział Podkarpacki zaprasza na grupę wsparcia Brygada-J w każdy ostatni wtorek miesiąca w Klinicznym Szpitalu Wojewódzkim nr 2 w Rzeszowie
Re: Co dziś na obiad v.2.
patkaas, no pewka. tutaj fantazja jest bez kagańca, byle się elegancko formowało
- chrzanovy
- Znawca ❃❃
- Posty: 2134
- Rejestracja: 30 lis 2014, 13:44
- Choroba: CD
- województwo: podkarpackie
- Lokalizacja: Głogów Młp/Rzeszów
- Kontakt:
Re: Co dziś na obiad v.2.
A u nas po japońsku dzisiaj pierwszy raz zrobiliśmy domowe sushi, wyszło przepyszne, 4 smaki i aż zostało na jutro tyle tego wyszło z 2 woreczków ryżu. Czyli zestaw wypoczynkowy dla początkujących kandydatów na japończyków:
ryż do sushi 200g - gotujemy i zostawiamy az wystygnie
ocet ryżowy - 2-3 łyzki mieszamy z 1,5 łyżki cukru, jak ryż ostygnie to mieszamy razem
ogórek - kroimy w paski
papryka - kroimy w paski
szczypiorek - kroimy drobno
paluszki krabowe surimi
łosoś wędzony
serek typu Philadelhia
avokado - kroimy w paseczki
sezam
liście Nori - (glony morskie)
sos sojowy
Nori kroimy na połowe, nakładamy ryż i dodatki j/w w wyboru i fantazji, kroimy na 6 kawałków. maczamy w sosie i zajadamy. Pyszota wyszły jak w restauracji a to nasz 1 raz.
A tutaj foto yummy
ryż do sushi 200g - gotujemy i zostawiamy az wystygnie
ocet ryżowy - 2-3 łyzki mieszamy z 1,5 łyżki cukru, jak ryż ostygnie to mieszamy razem
ogórek - kroimy w paski
papryka - kroimy w paski
szczypiorek - kroimy drobno
paluszki krabowe surimi
łosoś wędzony
serek typu Philadelhia
avokado - kroimy w paseczki
sezam
liście Nori - (glony morskie)
sos sojowy
Nori kroimy na połowe, nakładamy ryż i dodatki j/w w wyboru i fantazji, kroimy na 6 kawałków. maczamy w sosie i zajadamy. Pyszota wyszły jak w restauracji a to nasz 1 raz.
A tutaj foto yummy
Ogólnopolska Akcja Podnoszenia Wiary w Jednostkę
Oddział Podkarpacki zaprasza na grupę wsparcia Brygada-J w każdy ostatni wtorek mc w Klinicznym Szpitalu Wojewódzkim nr 2 w Rzeszowie
Oddział Podkarpacki zaprasza na grupę wsparcia Brygada-J w każdy ostatni wtorek mc w Klinicznym Szpitalu Wojewódzkim nr 2 w Rzeszowie
- patkaas
- Koordynator
- Posty: 1466
- Rejestracja: 10 lis 2014, 17:31
- Choroba: CU
- województwo: podkarpackie
- Lokalizacja: Rzeszów/Kraków
- Kontakt:
Re: Co dziś na obiad v.2.
wow chrzanovy, ale czad! jak na Wasz pierwszy japoński raz, to gratulacje ja osobiście jakoś za specjalnie nie przepadam za sushi. być może zraziła mnie za duża ilość wasabi przy pierwszej degustacji(ostry smak wyszedł aż nosem:)) i sos sojowy mi nie smakuje za bardzo.
Ogólnopolska Akcja Podnoszenia Wiary w Jednostkę
Oddział Podkarpacki zaprasza na grupę wsparcia Brygada-J w każdy ostatni wtorek miesiąca w Klinicznym Szpitalu Wojewódzkim nr 2 w Rzeszowie
Oddział Podkarpacki zaprasza na grupę wsparcia Brygada-J w każdy ostatni wtorek miesiąca w Klinicznym Szpitalu Wojewódzkim nr 2 w Rzeszowie
- chrzanovy
- Znawca ❃❃
- Posty: 2134
- Rejestracja: 30 lis 2014, 13:44
- Choroba: CD
- województwo: podkarpackie
- Lokalizacja: Głogów Młp/Rzeszów
- Kontakt:
Re: Co dziś na obiad v.2.
pomyslimyAnonymous_13ece955 pisze:chrzanovy, zaadoptuj mnięę
dzięki, zapodałem przepis bo to raczej dla nas bardzo zdrowe. Ja bardzo lubie, no tak zapomialem o imbirze i wasabi, ja tez zabardzo nie lubie, tak kosmetycznie tylko na zmiane smaku drobinke tego jadlem. Generalnie fajny temat i mało zmyvania co tez jest pozytywempatkaas pisze:wow chrzanovy, ale czad! jak na Wasz pierwszy japoński raz, to gratulacje ja osobiście jakoś za specjalnie nie przepadam za sushi. być może zraziła mnie za duża ilość wasabi przy pierwszej degustacji(ostry smak wyszedł aż nosem:)) i sos sojowy mi nie smakuje za bardzo.
Ogólnopolska Akcja Podnoszenia Wiary w Jednostkę
Oddział Podkarpacki zaprasza na grupę wsparcia Brygada-J w każdy ostatni wtorek mc w Klinicznym Szpitalu Wojewódzkim nr 2 w Rzeszowie
Oddział Podkarpacki zaprasza na grupę wsparcia Brygada-J w każdy ostatni wtorek mc w Klinicznym Szpitalu Wojewódzkim nr 2 w Rzeszowie
- Konraaad
- Aktywny ✽✽✽
- Posty: 579
- Rejestracja: 24 wrz 2014, 00:23
- Choroba: CU
- województwo: podkarpackie
- Lokalizacja: Rzeszów
- Kontakt:
Re: Co dziś na obiad v.2.
chrzanovy, gratulacje
To ja się pochwalę, że wczoraj zakupiłem wypaśny parowar i od razu wypróbowałem czy działa
Na dziewiczy obiad przygotowałem klasykę, czyli pierś kurczaka z marchewką Wyszło przesmaczne
W związku z powyższym garnek, durszlak i pokrywka idą w odstawkę
Dzisiaj był kurczak w sosie śmietanowo-koperkowym
A jutro przy dobrych wiatrach rybka na parze
To ja się pochwalę, że wczoraj zakupiłem wypaśny parowar i od razu wypróbowałem czy działa
Na dziewiczy obiad przygotowałem klasykę, czyli pierś kurczaka z marchewką Wyszło przesmaczne
W związku z powyższym garnek, durszlak i pokrywka idą w odstawkę
Dzisiaj był kurczak w sosie śmietanowo-koperkowym
A jutro przy dobrych wiatrach rybka na parze
Ogólnopolska Akcja Podnoszenia Wiary w Jednostkę
Re: Co dziś na obiad v.2.
Konraaad,
witam Cię zatem w świecie pary i zachowanych składników odżywczych
witam Cię zatem w świecie pary i zachowanych składników odżywczych
-
- Znawca ❃❃
- Posty: 2119
- Rejestracja: 24 lip 2011, 14:08
- Choroba: CD
- województwo: małopolskie
- Lokalizacja: K-w
Re: Co dziś na obiad v.2.
kurczak pieczony bez tłuszczu w ziołach + surowa marchewka + kuskus + szklanka zielonej herbaty.
to na ''przeprosiny'' za niezdrowe śniadanie
to na ''przeprosiny'' za niezdrowe śniadanie