Pasty do kanapek
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- CAMPARI34
- Aktywny ✽✽✽
- Posty: 939
- Rejestracja: 30 kwie 2008, 18:12
- Choroba: CD
- województwo: -- poza Polską --
- Lokalizacja: zagranica
Re: Pasty do kanapek
i w ogóle polecam ja tą stronę
do wyboru,smaku and koloru
http://www.wielkiezarcie.com/recipeslis ... fset=29540
http://www.wielkiezarcie.com/recipeslis ... fset=29610
http://www.wielkiezarcie.com/recipeslis ... fset=29680
http://www.wielkiezarcie.com/recipeslis ... fset=29750
http://www.wielkiezarcie.com/recipeslis ... fset=29820
http://www.wielkiezarcie.com/recipeslis ... fset=29890
http://www.wielkiezarcie.com/recipeslis ... fset=29960
-
- Początkujący ✽✽
- Posty: 146
- Rejestracja: 30 lis 2012, 16:07
- Choroba: CU
- województwo: wielkopolskie
- Lokalizacja: Poznań
Re: Pasty do kanapek
Moja sprawdzona wypróbowana pasta...
Pasta paprykowa ( z podanych niżej składników wyszło mi pasty na parę dni)
- połowa papryki
- ćwiartka do pół sera twarogowego chudego
- jakaś przyprawka wg uznania
- oliwa z oliwek lub olej lniany
Paprykę upiec,obrać ze skóry,zmiksować z serem,doprawić przyprawami wg uznania przyprawami i opcjonalnie parę kapek oliwy z oliwek do smaku albo oleju lnianego ( ja np nie solę jeśli dodam inne przyprawy,ale co kto lubi).
Pasta z tuńczyka ( tak jak wyżej z wymienionych składników i proporcji wyszło mi na parę dni...zależy kto ile smaruje i kto ile je )
- 4 łyżki tuńczyka w sosie własnym
- ok pół kostki serka twarogowego chudego
- przyprawy
- ol. z ol. lub ol. lniany
Tak jak wcześniej wszystko ładnie wymieszać zmiksować doprawić wg uznania. Można dać ser inny przy twarogowym trochę suche to jest więc czasem dodaję jogurtu naturalnego
Pasty szybkie i smaczne wg mnie,raz też kombinowałem zamiast papryki pomidor i też było ok
Smacznego
Pasta paprykowa ( z podanych niżej składników wyszło mi pasty na parę dni)
- połowa papryki
- ćwiartka do pół sera twarogowego chudego
- jakaś przyprawka wg uznania
- oliwa z oliwek lub olej lniany
Paprykę upiec,obrać ze skóry,zmiksować z serem,doprawić przyprawami wg uznania przyprawami i opcjonalnie parę kapek oliwy z oliwek do smaku albo oleju lnianego ( ja np nie solę jeśli dodam inne przyprawy,ale co kto lubi).
Pasta z tuńczyka ( tak jak wyżej z wymienionych składników i proporcji wyszło mi na parę dni...zależy kto ile smaruje i kto ile je )
- 4 łyżki tuńczyka w sosie własnym
- ok pół kostki serka twarogowego chudego
- przyprawy
- ol. z ol. lub ol. lniany
Tak jak wcześniej wszystko ładnie wymieszać zmiksować doprawić wg uznania. Można dać ser inny przy twarogowym trochę suche to jest więc czasem dodaję jogurtu naturalnego
Pasty szybkie i smaczne wg mnie,raz też kombinowałem zamiast papryki pomidor i też było ok
Smacznego
"Odwaga nie polega na nieodczuwaniu strachu,ale na umiejętności działania mimo niego"
- noodle
- Aktywny ✽✽✽
- Posty: 938
- Rejestracja: 02 kwie 2012, 20:57
- Choroba: w trakcie diagnozy
- województwo: małopolskie
- Lokalizacja: krakofsky
Re: Pasty do kanapek
Pasta serowo-krewetkowa
Co potrzebujemy? (na 8-12 porcji)
230 g ostrego sera bezglutenowego
115 g gotowanych krewetek
3 cebule dymki
1/4 zielonej papryki
230 g oliwek (ja bym ich nie dodała, ponieważ nie lubię)
1/2 szklanki roztopionej margaryny (lub masła)
230 g sosu pomidorowego
Miksujemy ser, krewetki, dymkę, paprykę (i opcjonalnie drylowane oliwki). Następnie dodajemy roztopioną margarynę (lub masło) i sos pomidorowy. Masę dokładnie mieszamy.
Nakładamy pastę na bułki lub chleb. Następnie pieczywo wkładamy do rozgrzanego do 175 stopni piekarnika. Trzymamy je tak długo, aż pasta zacznie się topić i pojawią się na niej bąbelki. Pastę możemy trzymać w lodówce przez klika dni.
Ponieważ przepis jest przewidziany na dość sporo porcji, możecie pomniejszyć składniki odpowiednio do tego, na ile osób chcecie przygotować pastę.
Pasta z tuńczyka
Co potrzebujemy?
tuńczyk (ja miałam akurat takiego w oleju, w puszce)
3 jajka
majonez
sól, pieprz
Jak zrobić pastę z tuńczyka?
Jajka gotujemy na twardo. W międzyczasie odsączamy tuńczyka z zalewy i rozdrabniamy. Jajka po ugotowaniu studzimy, obieramy ze skorupek i trzemy na tarce na drobnych oczkach. Mieszamy z tuńczykiem i dodajemy majonez. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Co potrzebujemy? (na 8-12 porcji)
230 g ostrego sera bezglutenowego
115 g gotowanych krewetek
3 cebule dymki
1/4 zielonej papryki
230 g oliwek (ja bym ich nie dodała, ponieważ nie lubię)
1/2 szklanki roztopionej margaryny (lub masła)
230 g sosu pomidorowego
Miksujemy ser, krewetki, dymkę, paprykę (i opcjonalnie drylowane oliwki). Następnie dodajemy roztopioną margarynę (lub masło) i sos pomidorowy. Masę dokładnie mieszamy.
Nakładamy pastę na bułki lub chleb. Następnie pieczywo wkładamy do rozgrzanego do 175 stopni piekarnika. Trzymamy je tak długo, aż pasta zacznie się topić i pojawią się na niej bąbelki. Pastę możemy trzymać w lodówce przez klika dni.
Ponieważ przepis jest przewidziany na dość sporo porcji, możecie pomniejszyć składniki odpowiednio do tego, na ile osób chcecie przygotować pastę.
Pasta z tuńczyka
Co potrzebujemy?
tuńczyk (ja miałam akurat takiego w oleju, w puszce)
3 jajka
majonez
sól, pieprz
Jak zrobić pastę z tuńczyka?
Jajka gotujemy na twardo. W międzyczasie odsączamy tuńczyka z zalewy i rozdrabniamy. Jajka po ugotowaniu studzimy, obieramy ze skorupek i trzemy na tarce na drobnych oczkach. Mieszamy z tuńczykiem i dodajemy majonez. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Zapraszam na http://bezglutenowy.blog.pl
Dieta bezglutenowa od 1.11.2012 roku. Atrofia nerwu wzrokowego. PCOS. Glucophage xr 1500. W razie silnych skurczy Spasmolina.
Dieta bezglutenowa od 1.11.2012 roku. Atrofia nerwu wzrokowego. PCOS. Glucophage xr 1500. W razie silnych skurczy Spasmolina.