WrednaTubisia pisze:My nie piszemy, że ma być w szpitalu jak w restauracji
Corleone pisze:w Niemczech czy w Anglii człowiek idzie do szpitala i dostaje kartkę, na której zaznacza co chce jeść. Dostaje dobre jedzenie i takie, które sam sobie wybierze. Do wyboru jest kawa, kakao, herbaty o różnych smakach, kotlety, steki, frytki czy klopsy - co kto chce jak w restauracji.
WrednaTubisia pisze:ale że ma byc dieta dopasowana do pacjenta i jego potrzeb. (...)Chodzi o poprawne wykorzystanie danych pieniędzy i tak dopasowanie, by pacjent wychodził ze szpitala w dobrym stanie, a nie niedożywiony
oczywiscie że tak powinno być. w 100% popieram.
WrednaTubisia pisze:Poza tym jak już ktoś pisał, co TUTAJ robisz skoro jesteś zdrowa i nie rozumiesz, bo nie doświadczyłaś pranoii polskiej służby zdrowia??
korzystam z wolnej woli

to, że ktoś coś o mnie napisał jest tylko wyrazem myśli o mnie tejże osoby a nie faktem

ja szanuję prawo innych do wyrazania opinii, ponieważ potrafię je oddzielić od rzeczywistości i dlatego nie jest to kryterium podejmowanych decyzji. pytanie na podstawie czego ktoś stwierdza czego ja nie doświadczyłam nie mając ode mnie takiej informacji?

wg Ciebie jest to w porządku?
noodle pisze:Też mnie to interesowało, bo przecież ma w profilu info, że jest osobą zainteresowaną...
zgadza się, już poprawiłam na "brak" (choroby), skoro opcja "osoba zainteresowana" dotyczy wyłącznie zainteresowania chorobami a nie zdrowieniem. nie jest to tam doprecyzowane ale nie chcę wprowadzać nikogo w błąd.
EDIT:
niestety, po wybraniu opcji "brak" pojawia się komunikat: "Pole: Choroba jest wymagane.". dlatego pozostaje jak wcześniej. tutejszy system nie jest otwarty na zdrowie
WrednaTubisia pisze:ale i tak zapłaciłaś za wyżywienie w szpitalu niestety

i własnie dlatego jest to "słaby punkt programu" w obecnej formie. ja wolałabym żeby płacic za jedzenie wtedy, kiedy faktycznie się z niego korzysta. a te pieniążki, ktore (marne) są obecnie na to przeznaczane niech by poszły na leczenie albo zapewnianie godnego zaplecza - garnkow, talerzy, czajników.