Kalendarz Spotkań

Przekaż darowiznę

Przekaż 1% procent

1 procent

Walne Zebranie małopolskiej „J-elity”

W sobotę 9 stycznia br odbyło się Walne Zebranie małopolskiej „J-elity”. Ustępujący Zarząd Oddziału przedstawił sprawozdanie ze swojej działalności za okres trwania upływającej kadencji – zostało ono jednomyślnie zatwierdzone i po udzieleniu absolutorium przystąpiono do wyboru nowych władz oddziału oraz do wyznaczenia Delegatów na Walny Zjazd Towarzystwa „J-elita”. Nowy zarząd Oddziału Małopolskiego w składzie: prezes dr hab. n. med. Małgorzata Sładek, wiceprezes Anita Michalik, sekretarz Iwona Gazda, skarbnik Barbara Tumidajska oraz członkowie Małgorzata Polańska, Katarzyna Skoczek, Tomasz Połomski i Artur Wolak – postanowił jak najaktywniej wspierać  chorujących na nzj w Małopolsce.

Pierwszym krokiem nowego zarządu było reaktywowanie własnego profilu na FB, aby szerzej prezentować nasze problemy oraz aktualne działania, ale także w nadziei na dobrą komunikację ze wszystkimi zainteresowanymi tematyką nzj, jak także chętnymi podjąć aktywności w ramach pracy małopolskiego oddziału, do czego wszystkich – zarówno członków, ale i sympatyków – gorąco zachęcamy! Wstępnie nakreślony został scenariusz działań na najbliższe miesiące: planujemy przygotować kolejną petycję w sprawie poprawy dostępu pacjentów z nzj do nowoczesnych terapii: biologicznych i żywieniowych, sfinalizować opracowanie projektu pod roboczą nazwą „Szkoła/praca przyjazna NZJ”, kontynuować tradycję organizacji obchodów World IBD Day (19 maja Światowy Dzień NZJ), przygotować IX edycję Małopolskiego Dnia Edukacji w Nieswoistych Zapaleniach Jelita.

Spodobał Ci się ten wpis? Podziel się nim 🙂

Polub nas!